Ediția 2012

editia-2012

Cea de-a V-a ediție a Galei Profesorului Bologna a fost organizată în perioada 12-13 mai 2012. Aceasta a avut loc la Iași, unde, sub egida ANOSR, patru organizatii studențești au asigurat buna desfașurare a evenimentelor.

În cadrul acestei ediții, studenții au nominalizat 600 de profesori, iar distincția de „prof tare” a ajuns la 90 dintre aceștia, majoritatea provenind din centrele universitare mari din țară, dupa cum urmează: Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Bacău, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, Piteşti, Petroşani, Constanţa.

Profesorii câștigatori au fost premiați în cadrul festivitații de premiere desfășurată pe data de 12 mai în Aula „Mihai Eminescu” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pe lângă festivitatea de premiere, în cadrul acestei ediții a avut loc și o dezbatere pe tema Învățământului Centrat pe Student la care au participat deopotrivă studenți și profesori.

De asemenea, în cadrul festivitații de premiere a fost lansat Ghidul „Învățământ Centrat pe Student”. Documentul, adaptare a Ghidului realizat de ESU (European Students Union) este prima publicație din România care expune beneficiile implementării acestui model de educație pentru studenți, profesori și instituții de învățământ superior. De asemenea, ghidul cuprinde o listă de indicatori prin care universitațile pot fi autoreflexive, analizând gradul în care implementează un învățămănt centrat pe student în activitatea lor.

În 2012, organizațiile ce s-au ocupat de organizarea celei de-a V-a ediții a Galei au fost: Liga Studenților Economiști, Societatea Studenților Mediciniști, Societatea Studenților Farmaciști și Liga Studenților Electrotehniști, toate din Iași.

„Educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, educaţia este viaţa însăşi.” – John Dewey