Ediția 2011

editia-2011

Cea de-a patra ediție a Galei Profesorului Bologna a fost organizată în perioada 6-7 mai 2011. Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai – OSUBB a făcut posibilă realizarea acestui eveniment de calitate pentru învățământul românesc, la Cluj-Napoca.

Proiect marca Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România – ANOSR, Gala Profesorului Bologna a reușit să întrunească în acest an un număr de 740 de nominalizări, dintre care 412 au fost unice (excluzând profesorii care, stârnind deja simpatie în rândul studenților, au primit mai multe nominalizări, cât și pe cei care au fost premiați în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului).  Așadar, distincţia de „Profesor Bologna” au primit-o 100 profesori din 12 centre universitare din țară.

În cadrul festivității de acordare a distincțiilor, desfășurată la Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților, au fost invitați din partea instituțiilor publice, dar și un actor al învățământului preuniversitar, un elev care și-a expus părerea ideatică asupra sistemului de învățământ superior și a modului în care a vizualizat el profesorul ce se încadrează în tiparul de „Profesor Bologna”.

De asemenea, în cadrul galei au avut loc și 2 workshop-uri paralele, ce au urmărit utilizarea publicației ESU, „Student Centered Learning – Toolkit for Students, Staff and Higher Education Institutions, Brusseles 2010” atât pentru a ilustra elementele componente ale unui învățământ centrat pe student la nivel instituțional, cât și pentru a evidenția în ce măsură aceste elemente se regăsesc în instituția de proveniență a participanților la workshop.

Cu fiecare ediție, comunitatea „Profi Tari” s-a întregit cu oameni care își îndeplinesc cu succes misiunea de educare și formare a noilor generații, reprezentând ei înșiși un model pentru acestea. Un “Prof Tare” este cel care aduce valoare în dezvoltarea studenților ca persoane și ca profesioniști.

„Profesorii Bologna sunt oameni care aduc valoare educației din România, sunt cei care formează generații și sunt modele pentru studenți.”