Ediția 2017

Cea de-a X-a ediţie a Galei Profesorului Bologna a avut loc la București, Palatul Cotroceni, în data de 19 mai 2017. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București (AS-SAS), organizaţie membră a ANOSR.

Prima etapă a proiectului a constat în pregătirea studenţilor evaluatori, care alături de colegii lor din anii anteriori, au evaluat profesorii nominalizaţi de studenţii din România. Astfel, în perioada 3-5 martie 2017, s-au desfășurat ateliere de formare ale studenţilor evaluatori în şase centre universitare: București, Baia Mare, Galați, Iași, Sibiu și Timișoara. În cadrul acestora, studenţii au aprofundat conceptul de Învăţământ Centrat pe Student, și-au completat cunoştinţele referitoare la Procesul Bologna şi au pus cap la cap caracteristicile specifice unui Profesor Bologna.

Începând cu 27 februarie şi până în 19 martie 2017, studenţii au putut să îşi nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro cadrele didactice pe care le-au considerat demne de a primi distincţia „Profesor Bologna”. Concomitent, până în 1 aprilie 2017, studenţii evaluatori au parcurs trei mari etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite acest titlu. În primul rând, au participat la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, pentru ca, mai apoi, aceștia să poarte discuţii cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori au avut o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

Distincţiile de Profesor Bologna au fost decernate în cadrul Galei Profesorului Bologna, ce a avet loc în data de 19 mai 2017, la Palatul Cotroceni, București. Comunitatea Profesorilor Bologna s-a îmbogățit astfel cu 121 de Profi Tari!