Despre domnul profesor Călin Bârealnu

Nu am de mult timp această calitate de student, având in vedere că a trecut doar un semestru, dar un Prof Tare, cu siguranță am avut onoarea să întâlnesc.

 

Este vorba de domnul profesor Călin Bârleanu de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, alături de care, în cadrul acestui prim semestru, am studiat Antropologie Culturala si Comunicare.

 

Cred că nu sunt singura care, inițial, a avut impresia că domnul profesor e doar un student. Mare mi-a fost uimirea însă, când am văzut că se așează la catedră! Unui profesor tânăr, fară să vrei, nu îi dai prea multă undă verde din start, pentru că ai impresia că e doar un începător fără experiență.

 

Ei bine, domnul Bârleanu nu e așa! Dumnealui are metodele sale de a-ți stârni interesul asupra materiei pe care o preda și implicit, a lecturii. Venind din liceu, nu ești familiarizat cu lectura și inițial te sperii când afli cât ai de citit în doar o săptămână pentru un singur curs. Ei bine, domnul profesor ne-a stârnit plăcerea de a citi!

 

Pe lângă asta, cursurile erau întotdeauna interesante, știai că dacă te duci la cursul de ACC, nu o să te plictisești.
Pe lângă că ne era profesor, domnul Barleanu ne-a fost și prieten. În afara faptului că ne vorbea cu “dumneavoastră, domnișoară”, încerca totuși să se apropie de noi, ajutându-ne să înțelegem mai bine studenția și tot ce implica ea. Când mai aveam timp și terminam de discutat cursul mai devreme, vorbeam de fel de fel de întâmplări personale în acord cu tema prezentată în acea zi.

 

Îi place să organizeze tot felul de evenimente împreună cu studenții, cum ar fi simpozioane pe diferite teme, care să promoveze universitatea și în special pe noi, studenții de la USV.

 

Domnul profesor mereu ținea să discute cu tine, să te binedispună, să te facă să înțelegi într-o manieră cât mai simplă ce aveai de înteles.

 

Orele sale de consultații erau destinate și pentru cei ce aveau nevoie să discute cu un prieten, dar nu aveau cu cine. Cei ce mergeau la psihologul universitații și nu simțeau nici un fel de schimbare în bine, veneau să discute cu dumnealui.

 

Dă dovadă mereu de o dedicare și o implicare, cum rar mai găsesti în ziua de azi la profesori! Personal, mă simt onorată că am avut ocazia să îl cunosc pe domnul profesor Călin Bârleanu și consider că dumnealui e cu siguranță un Prof Tare!