Despre doamna profesor Emilia Țițan

Te-ai gândit vreodată cum arată pentru tine profilul unui prof demn de titlul ”Profesor Bologna”? Pentru noi el are un nume: Emilia Țițan. Majoritatea studenţilor consideră atât statistica, cât și materiile anului I tărâmuri noi, neexplorate, care fără îndrumarea unui Prof Tare, pot fi catalogate drept complicate sau lipsite de aplicabilitate. Nimic din toate astea nu se întâmplă când la primul curs din primul an de facultate, un profesor precum doamna Emilia Țițan vine și, cu o vorbă bună, te încurajează să crezi că ceea ce îți dorești este realizabil.

 

Cum ai prefera să îți înceapă o zi la facultate? ”Ce mai faceți, dragilor?” sau ”Ce ați avut de pregătit pentru astăzi?” Probabil este întrebarea pe care doamna profesoară Emilia Țițan și-o adresează înainte de fiecare curs la care intră. Să vezi că în fața a 130 de persoane intră un profesor extraordinar care, în orice moment, este dispus să te ajute să înțelegi tainele materiei pe care o predă și care se străduiește să îți insufle aceeași dragoste pentru materia pe care dânsa o împărtășește, demonstrează că meseria de profesor trebuie îmbrățișată doar dacă există pasiune și dăruire. De aceea, noi credem că acești profesori merită recunoscuți și apreciați pentru calitățile pe care le au.

 

 

Atunci când o fostă studentă a dânsei, actual cadru didactic universitar, îți spune că o să ajungi să iubești materia datorită doamnei profesoare, te face să înțelegi și mai bine ce rol are dânsa în viața noastră actuală de studenți și în viitoarea carieră. Acest lucru ne-a fost demonstrat şi în timpul cursurilor care decurgeau fără să verificăm ceasul la fiecare 5 minute.

 

Doamna Emilia Țiţan a fost un sprijin pentru noi în această lume nouă prin empatia de care a dat dovadă, iar modernismul şi pasiunea cu care a prezentat materia va fi pentru noi mereu un punct de reper de-a lungul studenţiei. Zâmbetul, amabilitatea și căldura cu care interacționează cu studenții sunt doar câteva din calitățile pe care doamna Ţițan le posedă și cel mai important, cum spune și citatul lui Karl A. Menninger, “What the teacher is, is more important than what he teaches”, o transformă într-un prof tare!

 

Studenți,
Niță Cristina-Nicoleta
Nicolae Alexandra Emanuela