Ediția 2018

Cea de-a XI-a ediţie a Galei Profesorului Bologna va avea loc la Timișoara, în data de 18 mai 2018. Evenimentul este realizat în colaborare cu Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, organizaţie membră a ANOSR.

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenţilor evaluatori, care alături de colegii lor din anii anteriori, vor evalua profesorii nominalizaţi de studenţii din România. Astfel, în perioada 8-11 martie 2018, se vor desfășuraa ateliere de formare ale studenţilor evaluatori în patru centre universitare: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. În cadrul acestora, studenţii vor aprofunda conceptul de Învăţământ Centrat pe Student, își vor completa cunoştinţele referitoare la Procesul Bologna şi vor pune cap la cap caracteristicile specifice unui Profesor Bologna.

Începând cu 1 martie şi până în 25 martie 2018, studenţii vor putea să îşi nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincţia „Profesor Bologna”. Concomitent, studenţii evaluatori vor parcurge trei mari etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite acest titlu. În primul rând, vor participa la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, pentru ca, mai apoi, aceștia să poarte discuţii cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor avea o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

Distincţiile de Profesor Bologna au fost decernate în cadrul Galei Profesorului Bologna, ce va avea loc în data de 18 mai 2018, la Timișoara